До 7 років в'язниці засудили мешканця Берегівщини за сприяння у перетині кордону ухилянтам

До 7 років в'язниці засудили мешканця Берегівщини за сприяння у перетині кордону ухилянтам
За публічного обвинувачення Берегівської окружної прокуратури 32-річного мешканця с. Дийда засуджено за сприяння військовозобов’язаним у незаконному перетині кордону (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

Йому призначено покарання – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У ході судового розгляду прокурори надали докази причетності чоловіка до двох фактів незаконного переправлення груп чоловіків до Угорщини. Оскільки він проживав у прикордонному населеному пункті, то добре орієнтувався на місцевості та виконував роль провідника до лінії кордону.

Перший епізод задокументовано у липні 2022 року. У складі групи осіб засуджений сприяв двом громадянам у незаконному перетині держкордону. Така послуга коштувала 4500 доларів США за обох «клієнтів». Матеріали щодо спільників чоловіка, які займалися організацією протиправної схеми, виділено в окреме провадження.

Другий факт переправлення встановлено у серпні 2023 року. Група вже складалася із п’яти військовозобов’язаних, які намагалися потрапити до Угорщини.

Загалом прибуток закарпатця від незаконної діяльності склав 22 тис грн.

У судовому засіданні чоловік заперечував свою провину та наполягав, що нібито мав «допомогти зібрати людей для будівельної бригади». Таку версію повністю заперечують зібрані стороною обвинувачення докази. Наразі громадянин під вартою, там він перебуватиме і до набрання вироком законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

07 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів