Через приховані сигарети закарпатець позбувся автівки

Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці

 

У пункті пропуску «Дзвінкове - Лонья» митного поста «Косонь», що на кордоні з Угорщиною, інспектори Закарпатської митниці упередили незаконне вивезення з України майже 300 пачок сигарет.

45–річний житель Ужгородщини заїхав напередодні автомобілем «MERSEDES-BENZ» у пункт пропуску для перетину митного кордону у напрямку «Виїзд з України». Для проходження митного контролю скористався спрощеною смугою руху «зелений коридор», чим засвідчив, що не переміщує товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Чоловік разом з дружиною та дитиною прямували до Угорщини. Під час митного огляду водій помітно нервував і просив пришвидшити проходження митних формальностей. Однак, на підставі аналізу ризиків, посадові особи митниці прийняли рішення поглиблено оглянути авто. В результаті у транспортному засобі інспектори митниці виявили приховані від митного контролю 290 пачок тютюнових виробів – стіків для електронних сигарет HEETS, вартістю понад 26 тис грн., які вправно були приховані від митного контролю під обшивкою переднього та заднього сидінь автомобіля.

Наразі, митники складають відносно закарпатця протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України - переміщення товарів із приховуванням від митного контролю, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 % вартості цих товарів та їхньою конфіскацією, а також конфіскацією авто зі спеціально виготовленими тайниками.

Тютюнові вироби та транспортний засіб тимчасово вилучені. До слова, орієнтовна вартість автомобіля близько 12 тис. доларів. Остаточні рішення щодо конфіскації та штрафів невдовзі прийматиме суд.

 

 

08 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів