Керівник Закарпаття передав понад пів тисячі нових підручників для українських школярів у Будапешті

Керівник Закарпаття передав понад пів тисячі нових підручників для українських школярів у Будапешті
У межах робочої поїздки до Угорщини голова Закарпатської ОВА Віктор Микита побував у навчальних осередках, де зараз діти з-поміж вимушених переселенців здобувають освіту українською мовою.

 

"Зокрема, відвідав центр освіти «Дім українських традицій» Міжнародної української школи в Будапешті. Тепер осередок працює як приватний заклад та надає можливість навчатися 121 учню 5–11 класів за освітньою програмою МОН України з вивченням угорської мови.

Поспілкувалися з дітьми, вчителями та благодійниками, які підтримують центр і забезпечують його функціонування. Їхня діяльність – справжній подвиг у найскладніший період для українського народу, про який з часом будуть писати твори.

Передав закладу 520 навчальних підручників українських авторів, які затверджені МОН та є визнаними в Україні для надання освітніх послуг школярам 5–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Дякую всій команді центру освіти «Дім українських традицій» і батькам за віру в Україну й бажання залишатися українцями, де б вони не були та за будь-яких обставин.

Дякую МОН та Державній науковій установі «Інститут модернізації змісту освіти» за підтримку.

Нашим головним завданням є повернення українців на Батьківщину. Скільки б часу це не вимагало, навчання – основа та коріння будь-якої нації", - написав Выктор Микита.

 

10 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів