Через тривалі опади на Закарпатті фіксують підтоплення сільгоспугідь та автодоріг. До ліквідації наслідків негоди задіяні всі служби

Через тривалі опади на Закарпатті фіксують підтоплення сільгоспугідь та автодоріг. До ліквідації наслідків негоди задіяні всі служби
Про це повідомив керівник ОВА Віктор Микита.

 

На території Закарпаття триває підняття рівня води в річках, яке спричинене тривалими опадами.

Станом на 10 лютого у зв'язку з цим відбулося підтоплення території в різних частинах краю.

Берегівський район: автодорога місцевого значення між селами В. Комяти та Шаланки (шар води – 30-40 см, протяжність 100 м), рух перекрито, об'їзд здійснюється через Вилок; сільськогосподарські угіддя с. Кам'янське (30 га);

Хустський район: сільськогосподарські угіддя між селами Стеблівка та Сокирниця (120 га); сільськогосподарські угіддя с. Вільхівка (20 га).

На місцях переливів і підтоплень працюють фахівці ДСНС, поліції та представники громад, які за необхідності забезпечують дворогосподарства засобами відкачування води, обігріву та приготування їжі. Водночас діють пункти незламності, де можна зігрітися, підзарядити телефони й під'єднатися до інтернету.

За даними БУВР Тиси, очікується формування значного місцевого та схилового стоку із затопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, унаслідок захаращення русел, потічків та водовідвідних канав, утворення локальних селів та зсувів перезволоженого ґрунту (ІІ рiвень небезпеки – помаранчевий).

Триває постійний моніторинг водогосподарської ситуації, зокрема і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи «ТИСА».

Також внаслідок падіння дерева на газову трубу високого тиску Ф-219 у с. Терново Тячівського району від газопостачання повністю відключено такі села: Вишоватий, Добрянське, Вільхівці та частково Нересниця.

Загалом газопостачання нема в 1058 домогосподарствах, 1 школі, 1 ДНЗ та 2 пекарнях. Роботи з розв?язання цього питання тривають. Залучено всі необхідні сили та засоби. Відновлення газопостачання прогнозується протягом найближчої доби.

 

10 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів