На Закарпатті затримали ще одного організатора незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків

На Закарпатті затримали ще одного організатора незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків
На Закарпатті, неподалік кордону з Угорщиною, співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Ужгородського РУП та прикордонниками, затримали зловмисника, який намагався переправити через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

 

 Фігуранта помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області у співпраці з Чопським прикордонним загоном отримали оперативну інформацію, що житель Берегівщини може бути причетний до організації незаконного переправлення чоловіків, віком від 18 до 60 років, через державний кордон України поза межами пунктів пропуску.

За даним фактом слідчі Відділу поліції №1 Ужгородського РУП розпочали розслідування.

Правоохоронці встановили, що фігурант винайняв будинок в прикордонній зоні, де й призначав зустрічі з клієнтами. Після отримання грошових коштів зловмисник роз’яснював втікачам план дій і вже звідти чоловіки прямували в бік лінії кордону, який проходить через річку Тиса.

Оперативники ініціювали проведення негласних заходів та встановили час і місце зустрічі фігуранта із черговим клієнтом. Підозрюваного вдалося затримати на «гарячому»: він саме зустрівся із чоловіком призовного віку, якого за грошову винагороду, мав незаконно переправити через річку до Угорщини.

Слідчі провели огляд місця події. Там виявили 1 500 доларів, які фігурант отримав від свого клієнта як частину оплати, гідрокостюми та три мобільні телефони. Усі речові докази співробітники поліції вилучили.

Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів, слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, повідомили чоловікові про підозру за ч. 3. ст. 332 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

 

13 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів