За втручання Офісу Генпрокурора на Закарпатті повернули у власність держави понад 50 га землі оборони

За втручання Офісу Генпрокурора на Закарпатті повернули у власність держави понад 50 га землі оборони
За втручання Офісу Генпрокурора державі повернуто землі оборони вздовж українсько-румунського кордону вартістю понад 803 млн грн

 

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора у судовому порядку домоглися скасування держреєстрації та повернення державі земель оборони вартістю понад 803 млн грн.

Додержання законодавства під час користування та розпорядження землями оборони вздовж державного кордону є одним із пріоритетних напрямів у забезпеченні оборони країни під час дії воєнного стану.

Прокурори довели, що земельна ділянка площею понад 50 га незаконно вибула з державної в комунальну власність зі зміною цільового призначення для ведення фермерського господарства. Вона розташована в межах прикордонної смуги українсько-румунського кордону.

Ці землі оборони перебувають у постійному користуванні 27 прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі Західного регіонального правління Держприкордонслужби України для здійснення контролю за додержанням безпеки прикордонного режиму країни.

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позовну заяву Офісу Генпрокурора.

Після набрання судовим рішенням законної сили вживатимуться заходи задля його реального виконання.

 

15 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів