9 років в'язниці отримав закарпатець за побиття знайомого до смерті

9 років в'язниці отримав закарпатець за побиття знайомого до смерті
Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

 

Прокурор Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури у судовому засіданні довів вину 35-річного місцевого жителя у побитті знайомого до смерті, а також крадіжці (ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 185 КК України). Суд призначив закарпатцеві покарання у виді 9 років ув’язнення.

Прокуратура надала докази того, що чоловік побив знайомого, нанісши йому удари кулаками по голові та тілу, а також більше десятка ножових поранень. Трапилося це під час застілля в одному з помешкань у Рахові.

Свідком події була і власниця будинку, однак вона не вжила жодних заходів, аби покликати медиків чи допомогти травмованому. Чоловік ще деякий час виявляв ознаки життя, однак згодом помер на місці інциденту. Його тіло присутні сховали в одній із кімнат і залишили там.

Раніше Рахівський районний суд визнав жінку винною у ненаданні допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ст. 136 КК України), ухваливши відповідний вирок. А матеріали стосовно ще одного учасника бійки виділені в окреме провадження.

Також встановлено факт скоєння рахівчанином крадіжки: він проник до підсобного приміщення, що належить його сусіду, й викрав звідти інструменти.

Відомо, що обвинувачений причетний до ще одного побиття людини, яке також мало летальні наслідки. За це його було засуджено до позбавлення волі, що чоловік оскаржив в апеляційному порядку.

Наразі закарпатець під вартою. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

 

18 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів