Перший український дрономобіль із Закарпаття вже доставили на фронт «Птахам Мадяра»

Перший український дрономобіль із Закарпаття вже доставили на фронт «Птахам Мадяра»
Укомплектували його завдяки меценатам.

 

Перший український дрономобіль із Закарпаття  уже на фронті: його доставили до спеціального аеропідрозділу «Птахи Мадяра». Машина об’єднує у собі різні засоби радіоелектронної боротьби і забезпечує автономну роботу військових, якими вона використовуватиметься. Це подарунок від Закарпаття, де близько 10 меценатів та компаній об’єдналися навколо реалізації ідеї облаштувати потужну машину для боротьби з ворожими безпілотниками.

Як розповів zaholovok.com.ua «професор з окопу» Федір Шандор, який організовував процес роботи над першим українським дрономобілем, машина обладнана спеціалізованими пристроями для знищення ворожих безпілотників на зразок FPV, MAVIC, специфічними інноваційними зарядними пристроями та різноманітною електронікою.

У першому українському дронемобілі «Закарпатський Шаркань -1/24» є такі складові: автомобіль Nissan x-trail, прожектор, екран нічного бачення, зовнішня лебідка, дрон наземний з вантажопідйомністю 250 кг, дрон Mavic 3Pro, РЕБ 720-1100, система виявлення дронів DDSR1 та інше. 

Роберт Бровді та Федір Шандор

 

Перший український дронемобіль укомплектовано завдяки багатьом закарпатським меценатам. Зокрема, до проєкту  долучилися: Андрій Петьовка, угорські волонтери Kárpátaljai Sárkányellátó, Клуб лікарів Ужгорода (Габор Ваш), ТЦ "Щодня" (Михайло Кіш), ГК RENER (Сергій Ковач), "Порядний Ґазда" (Михайло Ганічка), ГРК "KILIKIA" (Арсен Мелкумян), пивоварня "Fichte'n Brewery" (Борис Смерека), ТМ "Закарпатський пряник" (Олександр Ляхін),  кондитерська "Shtefanyo V&V" (Валентин Штефаньо),  Закарпатська Туристична Організація (Федір Шандор). 

 

18 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів