Мільйони гривень – Закарпатська митниця поінформувала про штрафи. застосовані минулоріч за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення автомобілів

Мільйони гривень – Закарпатська митниця поінформувала про штрафи. застосовані минулоріч за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення автомобілів
Неправомірні операції з транспортними засобами можуть призвести до серйозних штрафів, а в деяких випадках – до їх конфіскації.

 

Підводячи підсумки зафіксованих у 2023 році порушень, пов’язаних із автомобілями, переміщеними через кордон на іноземних номерних знаках, в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці розповіли, яким оборудкам вдалося запобігти та яку адміністративну відповідальність несуть порушники.

Серед найпоширеніших фактів – порушення строків тимчасового ввезення на митну територію України та транзиту транспортних засобів. За зазначений період складено 712 протоколів про ПМП (за статтями 470 та 481 Митного Кодексу України), значна частина з яких – 592 справи на суму 54 млн. грн. – стосувалася перевищення строків транзитного переміщення транспортних засобів територією України та перевищення строку їх тимчасового ввезення.

Решта – 119 протоколів про ПМП складено за статтею 483 МК України на суму 26,3 млн. грн. – за фактами переміщення через митний кордон України транспортних засобів з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митниці документів з ознаками фальсифікацій або таких, що містять неправдиві дані.

Також зафіксовано порушення щодо ввезення на митну територію України автомобіля поза митним контролем (без виконання митних формальностей). За даним фактом складено протокол про ПМП за статтею 484 Митного кодексу України на суму понад 654 тис. грн.

Нагадаємо, що за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення більш як на 30 діб встановлено штраф на суму 170 тисяч гривень або конфіскацію транспортного засобу.

Також варто зазначити, що на сьогодні митниця взаємодіє з Нацполіцією в частині контролю за дотриманням водіями порядку використання таких транспортних засобів на митній території України, недопущення порушення ними обмежень, встановлених Митним кодексом України, а також правомірне дотримання порядку реєстрації і обліку автомобілів.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

19 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів