Результати опитування молоді Закарпаття презентували у вигляді посібника

Результати опитування молоді Закарпаття презентували у вигляді посібника
Про це інформує ОВА.

 

Видання містить інформацію про актуальні можливості та потреби молодих людей для повноцінного розвитку й самореалізації в нашому регіоні.

 «Молодь є рушієм змін і відіграє важливу роль у розвитку нашого краю, кожної територіальної громади та країни загалом. Тож ми провели комплексне регіональне опитування, дізналися, що саме хвилює нашу молодь, які в неї є потреби чи проблеми. За підсумками анкетування уклали посібник», – розповіла на брифінгу голова Молодіжна рада при Закарпатській ОДА Вікторія Кенідра.

За її словами, видання містить результати опитування щодо потреб й інтересів молоді, яке наприкінці 2023 року пройшло 1 850 осіб. Воно стане в пригоді для представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, молодіжних рад, учнівського самоврядування та інших.

Посібник структурований за розділами, містить багато діаграм, що відображають результати за районами й громадами. Він доступний онлайн у PDF-форматі за посиланням: http://surl.li/qwdub. Крім цього, паперові примірники передадуть у кожну територіальну громаду.

До укладання посібника долучилася ГО «Молодіжна рада Закарпаття». Співголова організації Олександр Ленд’єл на брифінгу відзначив, що результати опитування допомагають зрозуміти, як створити умови для того, щоб молодь залишалася у своїй громаді.

Майже 1 200 респондентів вважають що для комфортного розвитку та власної реалізації у громаді їм найбільше потрібні простори, де можна проводити вільний час. Така потреба є основною серед опитаних юнаків і дівчат Чопської, Білківської, Івановецької та Великолучківської ТГ.

На другому місці – необхідність наявності спортивної інфраструктури. Найчастіше такі відповіді під час опитування давала молодь Чинадіївської, Колочавської та Великобичківської територіальних громад.

 «Близько 80% респондентів (понад 1 520 осіб) прагнуть покращення молодіжної політики в громаді. 70% молоді цікавляться інформацією про події, які відбуваються в ТГ. 62% з-поміж опитаних брали участь чи навіть проводили такі заходи, – підкреслив Олександр Ленд’єл. – Найбільш актуальними для юнаків та дівчат є культурно-розважальні та спортивні заходи. Це свідчить про те, що молодь цікавиться життям своєї громади та готова брати активну участь у її розвитку».

Як зауважив радник голови Молодіжної ради при Закарпатській ОВА Максим Мицянка, молодь цікавить впровадження власних ініціатив у громадах. 80% опитаних прагнуть дізнатися, як і де шукати ресурси на втілення своїх проєктів, звідки брати інформацію про фахівців, котрих можна залучати до реалізації. Найбільше така інформація актуальна для молоді Івановецької, Колочавської, Хустської, Ужгородської громад.

 Опитування мало на меті врахувати думки та побажання не тільки закарпатської молоді, а й вимушених переселенців, які зараз проживають у нашому регіоні. До анкетування долучилися молоді люди з Донецької, Луганської, Херсонської та інших областей (8% респондентів), додав Максим Мицянка.

 Провести опитування молоді краю вдалося за підтримки Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА, сприяння департаменту освіти і науки, молоді та спорту, департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій, управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОВА.

 

25 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів