Ужгород вперше вітатиме на своїй сцені “Гудаків”

Вперше в Ужгороді відбудеться безкоштовний концерт народного гурту з села Нижнє Селище “Гудаки”. Виступ пройде 4 липня о 19 годині в Ляльковому театрі з метою познайомити жителів та гостей міста з творчістю даного колективу, який відомий далеко за межами нашої країни своїми чудовими народними мелодіями та звуками народних інструментів.

 

Водночас концерт гурту спробує передати атмосферу та дух народного фестивалю “Селиська співанка”, який традиційно відбувається 12 липня в селі Нижнє Селище Хустського району і цього року окрім “Гудаків” залучить таких відомих виконавців як Олег Скрипка та гурт з Німеччини Di Grine Kuzine. Зацікавлені фестивалем особи та організації запрошуються того ж дня на прес-конференцію о 15 годині в ужгородський прес-клуб реформ, де голова оргкомітету Олександр Липчей подасть детальну інформацію про суть та особливості фестивалю, і відповість на всі поставлені запитання.

Народно-фольковий гурт “Гудаки” був створений 5 років тому в селі Нижнє Селище з метою популяризації та поширення української народної музики. В той час, коли усе традиційне стає ексклюзивним та далеким, прості музики із мальовничого закарпатського села поставили за мету відродити українську народну музику і довести усім – що вона є необхідним елементом в житті кожного свідомого українця. “Виконання народних пісень варто ставити на професійний рівень, щоб народна музика була доступна всім бажаючим”, - переконані “Гудаки”.
За роки свого існування даний колектив досяг високих результатів: записано 2 компакт-диски, відбулося десятки концертів як в Україні (Київ, Львів, Острог), так і сотні - за кордоном (Франція, Німеччина, Швейцарія, Австрія, Італія), висвітлення інформації про гурт в прямому ефірі на телеканалі “1+1” (2004), створено інтернет-сторінку гурту www.hudaki.org.
Тепер і мешканці Ужгорода теж зможуть познайомитися з творчістю “Гудаків” і переконатися в правильності завдань, поставлених учасниками гурту.

 

25 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів