У розтраті понад пів мільйона гривень із бюджету громади підозрюють очільницю сільради на Ужгородщині

У розтраті понад пів мільйона гривень із бюджету громади підозрюють очільницю сільради на Ужгородщині
Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру очільниці однієї із сільських рад.

 

Їй інкримінують розтрату чужого майна, зокрема у великих розмірах, та підроблення офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч.ч. 3,4 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході слідства було встановлено факти розтрати підозрюваною коштів із бюджету громади під час ремонту приміщення торгового комплексу. Протягом 2020-2022 рр. там усували аварійність крівлі та реконструювали будівлю під центр безпеки громадян. Головна його мета – аби в одному місці були розташовані одразу декілька служб, які забезпечують безпеку життєдіяльності населення.

Загальна вартість усіх цих робіт склала понад 7 млн грн. При цьому правоохоронці ініціювали ряд судових експертиз, які підтвердили наявність розбіжностей між запроєктованими і фактично виконаними роботами. Також було встановлено, що в документації містилися фальсифіковані дані щодо вартості робіт і будівельних матеріалів.

Неправомірні дії чиновниці завдали громаді збитки на майже 680 тис. грн. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вказаного правопорушення.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття. Оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

15 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів