6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті заблокували черговий канал переправлення військовозобов'язаних

6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті заблокували черговий канал переправлення військовозобов'язаних
Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, у співпраці з оперативниками військової контррозвідки СБУ, заблокували черговий канал переправлення за кордон чоловіків, що підлягають мобілізації.

 

На Закарпатті правоохоронці викрили двох мукачівців, які за грошову винагороду організували для військовозобов’язаних чоловіків можливість перетину державного кордону. 

6500$ за незаконний перетин кордону:  на закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобов?язаних

У ході слідства співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу військової контррозвідки СБУ, встановили, що схему налагодили 28-річний та 30-річний чоловіки. Прокладений ними маршрут проходив через річку в межах Берегівського району. Фігуранти поселяли своїх клієнтів у прикордонній зоні, транспортували їх автівками у максимальній близькості до лінії кордону та в подальшому забезпечували човнами, за допомогою яких втікачі мали перетнути водойму. 

Весь перелік послуг обходився для одного військовозобов?язаного в 6500 доларів США. 

Зловмисників було затримано під час спроби переправити до Угорщини двох клієнтів.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинених з корисливих мотивів, у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону слідчі повідомили затриманим про підозру. Також чоловікам вже обрано запобіжні заходи: за результатами розгляду клопотання слідчого, суд ухвалив 28-річного фігуранта взяти під варту з можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячі гривень, а його 30-річного спільника відправив під домашній арешт. 

6500$ за незаконний перетин кордону:  на закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобов?язаних

Слідство у справі триває. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

19 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів