Масштабна атака на енергосистему України: ситуація, пошкодження, відключення

Масштабна атака на енергосистему України: ситуація, пошкодження, відключення
Масштабна атака на енергосистему України: за цю ніч було понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. У ніч на 22 березня ворог випустив по Україні крилаті, балістичні, зенітні та гіперзвукові ракети, а також ударні дрони.

 

"Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору", - повідомив Президент України.

За даними Закарпатської ОВА:

• У населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів Сумщини тимчасово ввели графіки аварійних відключень.

• Російський дрон влучив в об?єкт енергетичної інфраструктури на Львівщині.   Почалася пожежа.

• По Запоріжжю  росіяни завдали 12 ракетних ударів. Попередньо 7 будинків зруйновано, 35 – пошкоджено. Рух автотранспортом через Дніпровську ГЕС повністю обмежили.

• Під час атаки відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ «Дніпровська», яка з’єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС   із об’єднаною енергосистемою України. Станція перебуває на межі блекауту.

• На Вінниччині   є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

• В Івано-Франківській області  ворог пошкодив об’єкт критичної інфраструктури. Постраждала одна людина.

• У Кривому Розі   є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого ввели графіки аварійних відключень.

• У Хмельницькому – пошкодження об?єктів інфраструктури та житлових будинків. Є загиблі і постраждалі серед цивільних.

• У Харкові  через знеструмлення насосних підстанцій є проблеми з водопостачанням. Метро працює лише як укриття.

У всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. Рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства допомагають людям. Ніхто не залишиться без допомоги. Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи.

Голвоа Закарпатської ОВА Віктор МИКИТА повідомив після 10-ї години ранку:

"Щойно провів нараду з енергетиками та представниками екстрених служб. Попри атаки ворога на об?єкти енергогенерації в різних областях країни на Закарпатті подача електрики до житла людей і на підприємства залишається сталою. Відключення НЕ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ".

Слідкуємо за ситуацією, будемо інформувати читачів.

 

22 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів