Музичний фонтан у Виноградові добудували завдяки втручанню аудиторів

Музичний фонтан у Виноградові добудували завдяки втручанню аудиторів
У грудні 2023 року комунальне підприємство «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради та ТОВ «СЕВЛЮШ МОНОЛІТ» підписали акт приймання виконаних робіт, де включено обладнання «Динамічний музичний фонтан для фонтану 9 м». Вартість із ПДВ – понад 3,1 млн грн.

 

 Але перевірка закупівель, яку в КП «Центр інвестицій та розвитку» у січні 2024 року провели працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області, виявила, що закуплене обладнання не встановили. Хоча операцію в грудні 2023 року відобразили, зокрема, і в обліку ТОВ «СЕВЛЮШ МОНОЛІТ».

Фонтан – складова реконструкції вулиці Миру у Виноградові в рамках   проєкту «Долаючи бар’єри: покращення мобільності жителів прикордоння регіонів Закарпаття (Україна), Марамуреш (Румунія) і Соболч – Сотмар – Берег (Угорщина)» Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014–2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Аудитори також встановили, що в червні минулого року в акт виконаних робіт за цим проєктом включили роботи, які фактично не виконали – не додали цементний розчин, пісок і не встановили 2 кронштейни при виконанні робіт із монтажу пристроїв відеоконтролю. Загальне завищення вартості робіт – на майже 60 тис. грн.

Результат перевірки: через оплату завищеної вартості будівельних робіт КП «Центр інвестицій та розвитку» загалом завдано матеріальної шкоди (збитків) на понад 3,2 млн грн.

Під час перевірки підрядник усунув порушення, світлове музичне обладнання в дев’ятиметровий фонтан таки встановили і він уже працює.

Пресслужба Управління Західного офісу

Держаудитслужби в Закарпатській області

 

 

 

 

 

03 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів