Цікава робота з кольором Наталки та Володимира

Родина художників із Ужгорода презентує свої твори на Львівщині

 

У м.Самбір у відомому музеї "Бойківщина" відкрилась спільна виставка творчого подружнього дуету з Ужгорода — художників Наталки Сіми і Володимира Павлишина. ...Із Самбором Наталку в Володимира пов’язує багато приємних історій. Сюди вони в юності приходили малювати старе місто. Тут залишилася найкраща студентська подруга Наталки Віра Тарасенко, яка зараз керує дитячою студією, і її вихованці перемагають навіть у Європі.

На презентацію ужгородців зійшлося не тільки товариство знаних художників, а й багато зацкавлених жителів Самбіра. Просто дивує, з якою уважністю вони стежать за подібними мистецькими акціями. Тим більше, що Закарпаття для музею "Бойківщина" — радше виняток, аніж традиція. Колись тут було представлено тільки кераміку закарпатки Наталки Тисовської.
Роботи Наталки та Володимира розташувались на двох поверхах. Верхній віддали картинам Наталки, а на нижньому розгорнулась виставка живопису Володимира Павлишина.

На виставку приїхали кияни, львів`яни та ужгородці. Підтримала гостей і талановита художниця Олена Остапчук-Каменецька. Гострий на язик, чудовий мистецтвознавець Андрій Дорош не втримався від низки компліментів на адресу мистецького подружжя. Художник Василь Вовчок розповів про закарпатський живопис та про Наталку Сіму і Володимира Павлишина в цьому контексті, журналіст та науковець Сергій Федака - про свої враження від обох мистецьких поверхів. Підтримати художників прибули також тележурналістка Лариса Липкань, саксофоніст Степан Поцко і просто ужгородські ДРУЗІ.

Виступали й самбірчани. Люди вони запальні, тому свої враження висловлювали бурхливо. Про закарпатську школу живопису вони чули більше як про легенду. Тому їм була дуже цікава робота з кольором Наталки та Володимира, емоційні перегуки з Ерделі, Коцкою, Контратовичем. А ще те, що в творчості подружжя багато міських мотивів, чарівного шарму європейського містечка з неповторним смаком закарпатської кави.

Мар`яна Нейметі

 

25 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів