„Я не знаю, хто цей дядя”, - сказав прикордонникам хлопчик про чоловіка, який назвався його батьком

Співробітники пункту пропуску через державний кордон "Тиса", що у Закарпатті, затримали громадянина України, який намагався вивезти за кордон 11-річного хлопчика.

 

Чоловік, 33-річний житель Чернівецької області, прямував автомобілем "Мерседес" разом із, за його словами, сином. З документами у чоловіка усе було гаразд: в його закордонному паспорті було вміщене фото хлопчика, завірене печаттю. Порушник "погорів" на незнанні українського законодавства, бо, назвавшись батьком, не оформив дозвіл від матері.
”Я не знаю, хто цей дядя”, - сказав прикордонникам хлопчик про чоловіка, який назвався його батьком.
Під час з’ясування обставин стало відомо, що хлопчика звати Богдан, він родом з Сєверодонецька Луганського області, а у Закарпатті в нього проживає бабуся. Затриманий "батько" повідомив, що за хабар у 80 євро йому допомогли оформити паспорт у відповідних органах. З його слів, хлопчика він віз до матері, яка знаходиться на заробітках у Іспанії. Наразі дитину передали бабусі, а чоловіком, який її перевозив, зайнялася прокуратура. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею 358 ККУ за використання завідомо підроблених документів, та за організацію незаконного переміщення осіб через кордон, (стаття 332).

Державна прикордонна служба України

 

29 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів