Урожай в області вже зібрали на 70 %

Нині в середньому по області урожай зернових становить 30,7 центнера з гектара, що на 1,9 центнера менше ніж торік, повідомив на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі заступник начальника головного управління агропромислового комплексу ОДА Віталій Кузовков.

 

Два попередні роки Закарпатська область посідала перше місце за урожайністю по всій Україні. Навіть попри велику спеку, урожайність в нашій області наразі, порівняно з іншими областями, є більшою, адже там урожайність склала 20,6 центнера з гектара. До слова, для споживчих потреб нашій області потрібно 195 тис. тонн зерна, з яких лише 70 тис. вирощується безпосередньо у нас, а 125 тис. завозиться з інших районів.

Нині у Закарпатській області вже зібрано з 70 % площ ячменю та майже 60 % площ пшениці. Виноградівський, Берегівський та Мукачівський райони передують за темпами збирання врожаю. Мукачівський район, де зібрали 36,9 центнера з гектара, має цього року ще й найбільшу урожайність. Для зібрання врожаю сьогодні задіяно 467 комбайнів, з яких 98 % повністю були підготовлені до сезону. З пальним також не було жодних проблем. Діють в області й пільгові кредити для сільгоспвиробників. Цього року їх видано на 66 млн. грн.

Щодо насичення ринку угорським борошном, то Віталій Кузовков переконаний: “Це свідчить не про те, що наше зерно поступається за якістю закордонному, а тільки про те, базарники отримують більший прибуток від привізного борошна, аніж від місцевого”.

РІО

 

29 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів