На Закарпатті дві фірми ухилились від сплати податку на понад 1 млн грн

Податкова міліція ДПА в Закарпатській області з початку року припинила діяльність 72 фіктивних фірм, 7 конвертаційних центрів. На рахунках таких суб’єктів господарювання виявлено близько 500 тис. "брудних" гривень. Загалом за цей період виявлено 78 злочинів у сфері оподаткування, за якими порушено 44 кримінальні справи. Зокрема, за ст 212 ККУ (ухилення від сплати податків) – 13, в п’яти випадках із яких – в особливо великих розмірах. Податківці зафіксували два факти, коли ухилення становило понад 1 млн грн.

 

Усього внаслідок діяльності фіктивних фірм та конвертаційних центрів відшкодовано нанесених збитків на суму 230 тис. гривень.

Порушено також 29 кримінальних справ відносно посадових осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які шляхом використання фіктивних фірм ухилялися від сплати податків. Попереджено 55 фактів необґрунтованої заяви на відшкодування ПДВ з Державного бюджету на суму 6,2 млн грн.

За результатами перевірок за перше півріччя донараховано 3,2 млн грн, мобілізовано до бюджету – понад 1 млн грн, а також знято неправомірно сформовані суми ПДВ – на суму 2,4 млн грн.

 

31 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів