АФЕРА З ПСЕВДОФРУКТАМИ ЧЕРЕЗ КОРДОН НЕ ПРОЙШЛА

Нещодавно ужгородськими інспекторами на митному посту “Мукачево” було затримано вантажівку з фруктами, на розмитнення яких одна грецька фірма намагалась зекономити близько 50 тисяч гривень.

 

У товаросупровідних документах було зазначено, що на територію України ввозиться вантаж “нектарини свіжі” вагою 18 тонн. Однак, при перевірці зазначеного вантажу з’ясувалося, що насправді цього екзотичного фрукту завантажено лише 4,2 тонни. Інші 13,8 тонн виявилися персиками. Відтак, митниками було проведено розрахунки платежів, згідно яких грецькій фірмі-відправнику треба було сплатити не 11,4 тис.грн., а в п’ять разів більше. До речі, зовнішня відмінність між нектаринами та персиками дуже незначна, проте при розмитненні відіграє роль досить мала ставка мита на нектарини.
Таким чином посадові особи грецької фірми намагалися подати митниці неправдиві дані про переміщуваний товар через кордон, чим і порушили митне законодавство України. Зазначений вантаж, загальною вартістю 61,6 тис.грн. митниками вилучено. Складено протокол про порушення митних правил. Справу передано до суду.
Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Ужгородської митниці

 

02 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів