Переправники-рецидивісти піймалися на молдованах

Українські та словацькі правоохоронці затримали 12 нелегалів-молдован та організаторів незаконної міграції – громадян України.

 

Наряд застави "Ужгород" Чопського загону виявив в прикордонні сліди порушників, про що були поінформовані взаємодіючі структури. Під час подальших оперативно-пошукових заходів за участю українських та словацьких прикордонників, а також співробітників СБУ на лінії кордону були затримані нелегали-молдовани та українець, який їх супроводжував, їх усіх затримали словаки. З українського боку правоохоронці виявили ще двох українців – рецидивістів протиправного переміщення осіб через кордон. Проти одного з них ведеться кримінальна справа, справа іншого знаходиться в суді.
Проблема незаконної міграції на Закарпатті є досить актуальною, так у першому півріччі на ділянці Чопського загону виявили та затримали 327 нелегалів, які порушили правила перебування в Україні та 1468 нелегалів, які намагалися незаконно перетнути кордон. Лише за вихідні на цій ділянці, окрім згаданої групи, затримали 18 незаконних мігрантів, серед них громадяни Росії, Молдови, Пакистану, Бангладеш, Іраку, Індії, Сомалі. В той ж час українські прикордонники роблять все можливе щоб уникнути накопичення таких затриманих, лише за минулий тиждень вони видворили за межі країни 150 нелегалів.

ДПС України

 

07 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів