Податкова інспекторка зловживала владою

Наприкінці листопада минулого року одна з податкових інспекторів Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції перевірила декларацію з податку на додану вартість ТОВ „М.І.С. Україна" і в акті вказала: арифметичних помилок не виявлено, сума, що підлягає відшкодуванню, становить 7288 грн. У грудні знову провела таку саму невиїзну перевірку податкової звітності цього ж підприємства, і в лютому констатувала, що відшкодовувати товариству необхідно 13964 грн.

 

І лише планова документальна перевірка фінансово-господарської діяльності з питань дотримання підприємством вимог податкового, валютного та іншого законодавства встановила, що майже 19 тис. грн. йому відшкодовано Державним казначейством неправомірно.
Словом, податковий інспектор умисно, в інтересах третіх осіб, склала акт та довідку про результати перевірок декларацій, на підставі яких підприємству було відшкодовано ПДВ на вище зазначену суму, тобто вчинено істотну шкоду державним інтересам.
Прокуратурою області за зловживання владою та службовим становищем проти податкового Інспектора порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.364 ч.З Кримінального кодексу України. Досудове слідство веде прокуратура Свалявського району.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

10 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів