До Угорщини незаконно вивозили цигарки

Спробу вивезення тютюнових виробів з порушенням вітчизняного законодавства попереджено працівниками Чопської митниці та прикордонниками.

 

39-річний високопосадовий громадянин Монголії прямував до Угорщини через митний пост „Тиса” Чопської митниці легковим автомобілем „Хонда Одіссей” 1997 року випуску, скориставшись спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим мав автоматично засвідчити, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Однак під час перевірки транспортного засобу в порожнинах всіх чотирьох дверцят авто та під всіма чотирма сидіннями автомобіля, доступ до яких став можливим лише після демонтажу сидінь, обшивок дверей та багажника, було виявлено схованки з 1500 пачками цигарок „ЛМ” українського виробництва. Крім того, в автомобільній аптечці, що знаходилася в ніші для запасного колеса було виявлено 12 пігулок сильнодіючого лікарського засобу, до складу якого входить психотропна речовина фенобарбітал, який у вільний продаж не надходить і обіг якого обмежений. Жодних документів на тютюнові вироби та лікарський засіб не виявлено.

Заробити на різниці цін на тютюнові вироби (а в Європі вони коштують більш ніж удвічі дорожче, ніж в Україні) громадянин вже не зможе. Цигарки, медичний засіб та автомобіль вилучено. Складено протокол про порушення митних правил.

Держмитслужба України

 

14 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів