Протягом лише двох днів затримано 78 нелегальних мігрантів

Майже щодня прикордонники Чопського прикордонного загону затримують порушників державного кордону

 

Лише з початку цього року, на ділянці, яку охороняє загін було затримано понад 2650 нелегальних мігрантів. Кожного разу при спробі порушити кордон України, організатори таких незаконних турів вигадують все нові шляхи переходу, лиш би не потрапити в руки "зеленим кашкетам". Однак, якими б вигадливими вони не були, охоронці рубежів завжди діють пильно та завбачливо, як в тилу своєї ділянки, так і в безпосередній близькості до лінії державного кордону. Лише на початку цього місяця завдяки вдало проведеним заходам спільно з працівниками СБУ та МВС в одному із сіл поблизу Ужгорода вдалося затримати в помешканні наших громадян 11 вихідців з Молдови. Примітно, що сприяння у нелегальній міграції, напривеликий жаль, надають саме українці.

Підтвердженням цих слів, стали наступні два великі затримання на прикордонній заставі "Новоселиця". Рухаючись визначеним маршрутом, прикордонний наряд звернув увагу на дивний відголос в лісі й приховано рушив на нього, одразу повідомивши заставу. Припущення прикордонників було вірним. Чоловіки, яких вони виявили лежали на землі, так щоб їх повністю приховала трава, а в кількох метрах від групи охоронці затримали місцевого жителя одного із прикордонних сіл.

Вже наступного дня, інший прикордонний наряд застави "Новоселиця", затримав 21 –го громадянина з Індії, разом із ще одним місцевим українцем. За словами хлопців, спершу вони затримали кремезного чоловіка, який у темну пору доби в лісі "шукав місце для зрубу дерев". Однак, пильні охоронці без вагань затримали "казкаря" й одразу в кількох кроках від нього помітили групу нелегалів. Важливо, що з перших слів чоловік пропонував прикордонникам відпустити його, а він вкажить місце переховування чузоземців. Як результат, затримали усіх. Швидко прибула оперативно-пошукова група й, гуртом, доправила порушників на заставу.

[b]Найбільша група не пройшла[/b]

За оперативною інформацією група нелегалів мала намір перетнути словацький сегмент кордону поблизу села Стужиця. В ночі, 12 вересня увагу прикордонного наряду привернули людські постаті, які рухалися один за одним в пітьмі. Їх було навпрочуд легко виявити, оскільки повний місяць й неповністю закрита лісом місцевість давала можливість розгледіти підготовленим прикордонникам нелегальних мандрівників. У відповідь на попереджувальні команди, мігранти почали буквально розбігатися. Однак, охоронцям вдалося зупинити хаотичну втечу. Вчасно й прибула підтримка. Таким чином, вдалося затримати усю групу в кількості 40 чоловік – найбільшу з початку року. Як вдалося зясувати, до Закарпаття нелегали були доправлені у вантажівці. Протягом кількох днів руху, до них мяко кажучи відносилися не досить гуманно: їжі вони отримували обмаль, мав місце фізичний вплив з боку їхніх "гідів", а кінцевим пунктом мала стати Італія та Німеччина.


[i]Прес-служба Чопського прикордонного загону[/i]

 

15 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів