Двох неповнолітніх дівчаток намагалися вивезти за кордон сторонні жінки

Те, що нотаріально завірені довіреності батьків 17-річної Ірини П. – жительки Херсона - та 8-річної Тамари С. – жительки Миколаєва - є підробленими, встановили сьогодні вночі прикордонники Чопського загону

 

Те, що нотаріально завірені довіреності батьків 17-річної Ірини П. – жительки Херсона - та 8-річної Тамари С. – жительки Миколаєва - є підробленими, встановили сьогодні вночі прикордонники Чопського загону, які оформляли на виїзд мікроавтобус „Мерседес” у пункті пропуску „Тиса”. У документах, за якими батьки нібито надавали двом супроводжуючим особам дозвіл на вивезення своїх дочок до Словаччини, були підроблені підписи, а самі заяви скріплені печаткою, що втратила чинність. Викликало підозру й те, що хоча обидві юні туристки їхали з південних обласних центрів, документи були завірені у нотаріальний конторі Києва одним і тим самим нотаріусом. Це і дало прикордонникам підстави перервати подорож пасажирів та поспілкуватися з ними. Під час співбесіди вдалося встановити, що дівчатка їдуть до своїх матерів, які працюють в Італії та Іспанії. Батьки дозвіл на їх виїзд не давали, а тому було вирішено придбати підроблені документи і по них перетнути кордон.
Наразі для подальшого розгляду у пункт пропуску прибули представники управління по боротьбі з торгівлею людьми у Закарпатті.
Як стверджують фахівці управління прикордонного контролю і реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби, це далеко не перший випадок подібного правопорушення. Намагання українських заробітчан будь-що забрати своїх чад з країни за допомогою сторонніх людей не завжди пояснюється невинним проявом батьківської любові. Відомі випадки, коли неповнолітні потрапляли не під материнське крило, а у підпільні борделі. На жаль, як тільки дитина з підробленими документами потрапляє за кордон, прослідкувати її подальшу долю вкрай важко.

Державна прикордонна служба України

 

26 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2006-09-26 / 13:15:00

    Брехня. Довіреності - справжні. І відколи це Державна прикордонна служба України є експертною установою по підробленим документах?