175 випадків нелегального працевлаштування виявили податківці під час перевірки

За словами в.о.заступника начальника, начальника відділу оподаткування фізичних осіб ДПІ в м.Ужгороді Юрія Сарая, за результатами проведених перевірок, аналізу поданої звітності, виявлено 175 випадків задіяння у роботі працівників без трудового оформлення.

 

В основному це працівники приватних підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, адже вони, крім податку з доходів фізичних осіб, повинні сплачувати за кожного працівника 50% від ставки єдиного податку. Виявити їх не так складно, адже, якщо приміром на виробництві трудові відносини оформлено на 1-2 людини, а в робочому приміщенні стоїть 10 верстатів, то зрозуміло, що декілька працівників працює “в тіні”.

Окремим питанням в роботі з платниками стоїть таке порушення податкового законодавства як заборгованість до бюджету з податку з доходів фізичних осіб. Це коли податок з заробітної плати утримується, а до бюджету не перераховується. За результатами проведеного аналізу розрахунків за формою 1 ДФ та Ф №15-ОПП станом на 15.08.06. встановлено, що одне з великих підприємств міста мало значну заборгованість до бюджету з податку з доходів фізичних осіб. Проведеною позаплановою перевіркою встановлено, що заборгованість становить понад 143 тисячі гривень. ДПІ в м.Ужгороді було подано позовну заяву про стягнення податкового боргу до Господарського суду Закарпатської області. Сума заборгованості, встановлена за результатами перевірки, сплачена підприємством в повному обсязі.

Прес-центр ДПІ в м.Ужгороді

 

27 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів