Працівники Чопської митниці порушили кримінальну справу

Автомобіль за неправдивими документами спробував увезти до України громадянин Великобританії

 

24 вересня. на митний пост Тиса” з Угорщини в смугу спрощеного митного контролю “зелений коридор” заїхав легковий автомобіль марки “TOYOTA RAV4 2.2 D-4D LIMTED” 2006 року випуску з реєстраційним номерним знаком Боснії та Герцоговіни.
Автомобілем управляв громадян Великобританії. До митного оформлення разом з митною декларацією на транспортний засіб він подав інспектору Чопської митниці свідоцтво про реєстрацію автомобіля та доручення на право керування. Під час здійснення митного контролю легковика та перевірки реєстраційних документів було встановлено невідповідність ідентифікаційного номера кузова, вказаного у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, з наявним номером кузова. При цьому реєстраційні номерні знаки, що знаходилися на автомобілі, співпадали з вказаними у документах. По даному факту того ж дня працівники митниці запровадили протокол про порушення митних правил і передали авто для проведення експертизи у науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в закарпатській області.
Згідно висновку експертів номер кузова “Тойоти” був нанесений заводським способом і змінам не піддавався. Таким чином, як підставу для переміщення через митний кордон України легкового автомобіля, громадянин, який керував ним, подав документи, що містили неправдиві дані щодо переміщуваного транспортного засобу. По факту незаконного переміщення через митний кордон України товару (яким у даному випадку є автомобіль), вчиненого у великих розмірах, порушено кримінальну справу Вартість “Тойоти” згідно висновку експертів становить більше ніж 180 тисяч гривень.
Прес-служба Чопської митниці


В.о. начальника Чопської митниці М.М.Дуран

 

27 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів