Чопські митники затримали 428 водонагрівачів

під виглядом запчастин їх пробували завезти в Україну

 

Цьогорічне подорожчання природного газу та відсутність гарячої води у кранах спричинило в Україні справжній бум на водонагрівальну техніку. Люди, яким автономне опалення не по кишені, намагаються встановити хоча б електричні бойлери, аби не гріти воду на плиті. Відповідно зростає і попит на водонагрівальну техніку. А оскільки в Україні вона майже не виробляється, підприємці завозять її з сусідніх країн.
Деякі з них не оминають можливості зробити її ввезення якомога дешевшим, навіть якщо це робиться незаконним шляхом. Одним з таких методів є подання неправдивих даних для митного оформлення при перетині кордону.
Так, 27 вересня, водій вантажного автомобіля “Рено” подав на митному посту “Тиса” до митного оформлення документи, згідно яким він перевозив у автомобілі та напівпричепі частини електричних водогрійних пристроїв. Вантаж був направлений угорською фірмою на Харківщину для приватного підприємця. Однак під час проведення огляду митники встановили, що у корпусах електричних водогрійних баків наявні нагрівні елементи, яких згідно поданих документів там не мало би бути. Після повного огляду стало зрозуміло, що є всі підстави класифікувати вантаж як готові вироби. Відтак ставка ввізного мита на водонагрівачі має становити 8% від їхньої митної вартості, тоді як за вантаж запчастин треба сплатити лише 5%.
По даному факту запроваджено протокол про порушення митних правил. Автомобіль, напівпричіп та водонагрівачі вилучено до винесення рішення суду. Експерти оцінили вартість 428-ми водонагрівачів, які спробував завезти до України наш співвітчизник, у майже 174 тисячі гривень. Вартість транспортного засобу теж не мала: вантажний автомобіль “Рено” з напівпричепом за висновками експертів коштує більш ніж 370 тисяч гривень.

Прес-служба Чопської митниці

 

30 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів