Тютюновий бум на кордоні продовжується

Незважаючи на постійні заходи з протидії контрабанді тютюнових виробів з України до країн Євросоюзу, причому з боку правоохоронців усіх суміжних країн, спроби переправити на „той біг” цигаркову продукцію не припиняються.

 

Дуже вже спокусливими для контрабандистів є ціни на цей товар на території старих та нових членів ЄС. Причому стала тенденція до їхнього зростання протягом останніх років (ціна однієї пачки у 2-3 рази перевищує українську) спокушає до порушень кордону як простих мешканців прикордоння, так і солідних бізнесменів. Так, лише за один день, 29 вересня співробітники прикордонного відомства перешкодили трьом переправленням досить чималих партій цигарок.
Найбільшу за останній час партію тютюнової контрабанди виявили прикордонники застави „Морозовичі”, що охороняють майже 30-кілометрову ділянку україно-польського кордону на стику Львівської та Волинської областей. Прикордонний наряд спочатку помітив замасковану гілками доріжку слідів, що вела у напрямку Польщі. Викликана на підмогу оперативно-пошукава група, прочісуючи місцевість, виявила у кущах „заладку” контрабандистів – 30 ящиків цигарок „Ronston” та Classik” – усього 15 тисяч пачок. Власників контрабанди поки що розшукують, однак вдалося встановити, що сліди порушників ведуть до одного з прикордонних сіл.
Ще два випадки тютюнової контрабанди зафіксовано на ділянці Мукачівського прикордонного загону у Закарпатті.
Прикордонники застави „Велика Паладь” затримали у лісі за 50 метрів від кордону двох місцевих жителів – чоловіка та підлітка, які прямували до Угорщини з 2 тисячами пачок цигарок. Власника ще 1900 пачок аналогічного товару спіймати не вдалося. Невідомий, натрапивши на поставлену прикордонниками сигнальну міну утік до прибуття прикордонного наряду, залишивши товар напризволяще.
Усього з початку нинішнього року співробітники Держприкордонслужби виявили близько двох з половиною мільйонів пачок контрабандних цигарок.

ДПС України

 

02 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів