З початку року прикордонники виявили понад тисячу різноманітних схованок

Закарпатським, і не лише, прикордонникам доводиться добряче пошукати

 

Попри розповсюджену думку про те, що тайники є пережитком минулих часів, статистика прикордонного відомства свідчить про протилежне. Схованка у транспортних засобах, а також в особистих речах подорожуючих - досить розповсюджений спосіб переправлення контрабанди. Хоча якщо раніше у тайниках здебільшого перевозили заборонену у Союзі літературу, антикваріат та валюту, то тепер перелік товарів значно ширший.
Так з початку нинішнього року співробітники Держприкордонслужби виявили понад тисячу різноманітних схованок, облаштованих у автомобілях та міжнародних потягах. Для перевезення контрабанди використовувалися як конструктивні особливості транспортних засобів, так і спеціально змайстровані подвійні баки, днища тощо. Найчастіше у тайниках перевозять тютюнові вироби, ціна на які в країнах Євросоюзу значно вища, незадекларовану валюту, пальне, а також м’ясопродукти, ювелірні вироби, зброю, наркотики, предмети старовини.
Так, лише протягом минулої доби виявлено три схованки з товарами. Громадянин Польщі, що повертався додому через пункт пропуску „Ягодин-авто”, заховав під килимками передніх сидінь свого „Рено” 300 пачок цигарок. Його „колега” із Словаччини, який прямував через пункт пропуску „Малий Березний”, примудрився розмістити 196 пачок тютюнових виробів у спинці заднього сидіння автомобіля „Деу”. Але найкмітливішим виявився наш співвітчизник: повертаючись із Польщі, він прихопив із собою 162 кілограми різноманітних виробів із м’яса, завбачливо помістивши їх у подвійному днищі, змайстрованому у мікроавтобусі „Пежо”.

ДПС України

 

05 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів