На Закарпатті розпочався VІІІ Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин "Мій рідний край"

19 жовтня на Закарпатті розпочався чотириденний VІІІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край". Він проходить на базі відпочинку "Воєводино" в околиці села Туря Пасіка Великоберезнянського району. У ньому беруть участь 120 осіб (близько 90 телефільмів та 60 радіопрограм) з України, Румунії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Чехії та Польщі.

 

"Фестиваль цікавий не лише тим, що ми можемо переглянути кілька фільмів, – зазначила під час прес-конференції 18 жовтня голова тележурі, головний спеціаліст АТ "Угорське телебачення" м. Будапешт (Угорщина) Естер Бронемісса, – нас цікавлять думки журналістів".

Серед конкурсних робіт домінують портрети. Є фільми, де проблеми нацменшин розкриваються через долю конкретної людини. Під час оцінювання робіт, перевагу надають аналітичним матеріалам, де є нестандартні рішення.

Хоча журі й переглянуло всі представлені на конкурс матеріали, проте переможців називати ще не беруться. По-перше, щоб зберегти інтригу, а по-друге, як стверджують судді, "роботи можуть донести в останні дні, тому ще все може змінитись".

За словами представників журі, вони були приємно здивовані роботами авторів з областей, зокрема Рівненської та Житомирської, натомість такі великі міста як Київ і Донецьк – не запропонували нічого нового. Закарпаття ж судді міжнародного фестивалю назвали взірцем для інших у питанні розв’язання проблем національних меншин.

ЗІК

 

19 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. P.C. 2006-10-30 / 02:08:00


    Ничего особенного в таких фестивалях нет, хотя и есть фильмы хорошего качества, но как правило привезенные гостями.От ЗОДТРК давненько несет захолустьем и отстоем, несмотря на появление нового директора, некоторые кадровые перестановки... Качества как не было, так и нет до сих пор. Единственный плюс от этого, так это будет что крутить в эфире на некоторое время.Фестиваль всегда был чем-то вроде рая для нищих и шутов, журналисты шли покушать, гости потусить, кто-то под эту лавочку отмывал деньжата.Очень плохо, что в Закарпатье все хлебают из одной миски, из-за этого нет нормальной критики.
    Грех брать на душу, если критиковать пенсионеров этой студии (с ними все ясно, как с козла молока), а вот молодые и "одаренные" ведь ни-хера не делают.Когда закарпатский зритель узрит высококачественный продукт молодых "талантов".
    "За словами представник в жур , вони були при мно здивован роботами автор в з областей, зокрема Р вненсько та Житомирсько , натом сть так велик м ста як Ки в Донецьк - не запропонували н чого нового. Закарпаття ж судд м жнародного фестивалю назвали вз рцем для нших у питанн розв'язання проблем нац ональних меншин." -- чушь собачья, неужели не понятно, что в Киеве и Донецке это вобще не особо актуально, какие нафиг меньшины в Донецке?
    Венгры еще понятно, им есть о чем поговорить, могут и показать, ну и Румыны, а остальные?
    Потом жюри, кто входит в состав жюри?
    Люди которые после школьной скамейки занимаются режиссурой, или те, который закончили три класса музыкальной школы, после чего стали редакторами программ?