Закарпатці про спецрахунки по ПДВ знають лише з чуток

Ініціативу Мінфіну внести зміни до законодавства щодо врегулювання збору ПДВ не можна оцінювати однозначно. На цьому наголошували у понеділок під час зустрічі заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Володимира Гоблика, начальника ДПА в області Тетяни Шаповалової з представниками бізнесу, банківської сфери.

 

Зі слів Тетяни Шаповалової, для ПДВ пропонується запровадити окремі спеціальні рахунки в банках. Це додасть прозорості при його сплаті. Однак збільшаться витрати платників, банку, держави. Нововведення ускладнить операції за так званою нульовою ставкою. "З відповідним законопроектом Мінфін ще не ознайомив профільні структури, тому нині важко говорити про позитиви чи негативи таких нововведень", – вважає вона.

ЗІК

 

13 грудня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Автор 2006-12-16 / 15:51:00

    Система ПДВ-рахунків повністю вирішує проблеми з адмініструванням ПДВ та надає можливість суттєвого зниження ставки податку, а також впроваджує дійсно автоматичне відшкодування ПДВ з бюджету. Все стає прозорим та простим. Подивиться проект закону на сайті Верховної Ради і Ви все зрозумієте, що не має ніякого заморожування коштів, а навпаки кошти вивільняються до обороту, крім того скасовується інститут податкових накладних та їх облік! І ще багато чого. Підтримуйте прийняття закону, адже скільки можна вже працювати в такій "помийній ямі", якими є на сьогодення умови для бізнесу. Прийшов час змінювати накраще.