Торік в Закарпатті виявлено 12 підпільних цехів з виробництва алкоголю

Відомо, що найбільш криміналізованою і “тіньовою” є сфера виробництва та обігу алкогольних напоїв.

 

Торік лише по нашій області податковими міліціонерами було виявлено і припинено 38 злочинів, виявлено 12 підпільних цехів по виготовленню фальсифікованих горілки та коньяку. З незаконного обігу вилучено спирту та алкогольних напоїв на суму понад 350 тис.грн. Цим самим податківці сприяли розвитку легального ринку цієї продукції, підвищенню рентабельності його учасників і збільшенню платежів до бюджетів усіх рівнів.

Про це зазначила голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова, відкриваючи у вівторок зустріч з керівниками підприємств та підприємцями, які здійснюють виробництво та оптову реалізацію алкогольної продукції. У зустрічі взяли участь також заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик, перший заступник голови-начальник УПМ ДПА у Закарпатсьбкій області Іван Швед та начальник регіонального управління ДААК ДПА України у Закарпатській області Богдан Ліуш, інші відповідальні працівники ДПА у Закарпатській області.

Як засвідчує аналіз, у надходженнях акцизного збору та інших податків від цих платників намітилася стійка тенденція до зростання, що також показує позитивний розвиток цієї галузі.

Так, торік лише акцизного збору від виробників алкогольної продукції надійшло до Державного бюджету 15,9 млн. грн., що на 1,2 млн. грн. більше ніж у попередньому році. За питомою вагою у надходженнях до держбюджету по області акцизний збір посів третє місце.

На 47 відсотків або на 3,7 млн.грн. перевиконано бюджетні призначення по платі за ліцензії на виробництво та оптову торгівлю алкогольною продукцією.

В той же час, як у виробництві алкогольної продукції, так і обігу лікеро-горілчаних виробів, є чимало проблем, внаслідок чого окремі платники зменшили сплату податкових платежів до бюджету. Проведеними перевірками виявлено численні факти порушення законодавства з цього питання.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи
та звернень громадян
ДПА у Закарпатській області .

 

05 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів