Леонід Кучма зустрівся з міністром оборони США Рамсфельдом

13 серпня президент України Леонід Кучма, перебуваючи на відпочинку в Криму, зустрівся з міністром оборони США Дональдом Рамсфельдом. Про це повідомили у прес-службі президента.

 

Було підтверджено готовність до розвитку українсько-американського партнерства у галузі безпеки та боротьби з тероризмом. Леонід Кучма та Дональд Рамсфельд порушили тему міжнародної проблематики, зокрема, ситуацію в ?раку та Афганістані.

Сторони обговорили сьогоднішній стан у цих країнах, зокрема, встановлення демократії. Дональд Рамсфельд підкреслив, що цей процес не може бути швидким, пригадавши при цьому відомий вислів Томаса Джефферсона, що ?демократію у країну неможливо перенести на пуховій перині?.

Міністр оборони США підкреслив важливу роль, яку відіграють українські миротворці в ?раку, Косово та інших країнах світу, відзначивши, що ?українці прекрасно виконують свою роботу?.

Було обговорено тему вза?модії України з ?вросоюзом та НАТО. Глава держави підтвердив незмінність курсу України на ?вропейську та ?вроатлантичну інтеграцію.

Під час зустрічі йшлося про двосторонні відносини в різних сферах. Глава держави наголосив на незмінності позицій України щодо стратегічного партнерства з США.

 

13 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів