На замітку платникам податку на прибуток

Консультує ДПІ в м. Ужгороді

 

зв’язку з закінченням терміну подання декларації податку на прибуток 9 лютого поточного року бухгалтерам підприємств та організацій необхідно звернути увагу на такі моменти її заповнення. Як повідомила начальник відділу оподаткування юридичних осіб ДПІ в м.Ужгороді Ганна Сопко, в рядок 15 річної декларації на прибуток переноситься сума задекларованого прибутку, вказаного в 14 рядку попереднього звітного періоду. Слід звернути увагу, що згідно листа ДПА України від 18.05.2006р. “Щодо відображення сум від’ємного значення об’єкта оподаткування та сумнівної, безнадійної заборгованості в деклараціях з податок на прибуток підприємства”: платники податку на прибуток – продавці згідно з пп.12.1.1. п.12.1 ст.12 Закону збільшують валові витрати у рядку 05.3 декларації на вартість відвантажених товарів (виконаних робіт, наданих послуг), тобто без урахування податку на додану вартість, включеного до складу ціни товару (роботи, послуги), а платники податку – покупці відповідно до пп.12.1.5. п.12.1 ст.12 Закону збільшують валові доходи у рядку 02.3 декларації на всю суму непогашеної заборгованості, тобто вклоючаючи суми податку на додану вартість.
В разі виявлення факту заниження податкового зобов’язання платник податку має право самостійно погасити суму недоплати і сплатити штраф в розмірі 5% від суми недоплати. В такому разі можливе відображення помилки або в декларації на прибуток в рядках 0.2.2., або 0.5.2, а суми штрафу - в рядку 22, або шляхом подання уточноючого розрахунку.
За неподання, або несвоєчасне подання в установи банків платіжних доручень на перерахування належних до сплати сум податку на прибуток, підрозділи оподаткування юридичних осіб мають право на складання протоколу про адміністративне правопорушення стосовно керівників та інших посадових осіб підприємств, установ, організацій, винних у неподанні або несвоєчасному поданні платіжних доручень за період з моменту узгодження податкового зобов’язання до граничного терміну сплати, повідомляє відділ
масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ в м.Ужгороді.

 

06 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів