ВИМОГИ ПРАЦІВНИКІВ ГАЗОПОСТАЧАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ ДО КЕРІНИЦТВА МІНІСТЕРСТВА ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ, НАК „НАФТОГАЗ УКРАЇНИ” та НКРЕ

16 лютого 2007 року в Києві проходить акція протесту працівників шести газопостачальних підприємств – "Волиньгаз", "Львівгаз", "Закарпатгаз", "Івано-Франківськгаз", "Чернівцігаз" та "Чернігівгаз", проти яких ось уже більше трьох місяців здійснюється планомірний тиск з боку силових органів, Міністерства палива та енергетики та НАК "Нафтогаз України".

 

Нас, працівників газопостачальних підприємств, змусили знову вийти на акції протесту в столиці України дії Міністерства палива та енергетики, яке цілеспрямовано протягом кількох місяців намагається будь-якими засобами примусово позбавити наші підприємства газорозподільчих мереж, що на законних підставах знаходяться у них в користуванні.

Останньою краплею для нас стало рішення суду про примусову передачу газорозподільчих мереж, що знаходяться на обслуговуванні ВАТ "Чернівцігаз" чернівецькій філії дочірній компанії "Газ України", яке він прийняв посилаючись на наказ Міністерства палива та енергетики, а виконавча державна служба розпочала примусове виконання і навіть проігнорувала те, що рішення було оскаржене в апеляційному суді. Заяви окремих представників компанії „Газу України”, що це відпрацьовується схема і подібні дії будуть проводитись щодо інших підприємств змусило нас солідарно з працівниками ВАТ "Чернівцігаз" вдатися до акцій протесту.

Вважаємо, що лицемірством є вимога прийнята судом, що зобов’язувала ВАТ "Чернівцігаз" передати 4,5 тис. км газопроводів всього за 30 хв., що просто фізично не є можливим. Ми вважаємо, що вказані факти свідчать, що таке рішення суду є замовним і направлене тільки на одне - знищення підприємства.

Дії Міністерства палива та енергетики та НАК „Нафтогаз України” на нашу думку спрямовані на дискредитацію нашого професіоналізму, нашого вміння кваліфіковано обслуговувати газорозподільну мережу та безаварійно забезпечувати споживачів області природним газом.

Незаконні дії суддів та окремих державних виконавців дестабілізують роботу та заважають виконувати наше основне завдання – забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання споживачів областей.

Адже газопостачанням в певному регіоні може займатись тільки одне підприємство. Зважаючи на те, що чернівецька філія не володіє ліцензією на обслуговування газорозподільних мереж та не має кваліфікованих працівників, область може залишитись без газу, оскільки безаварійне забезпечення споживачів стало б неможливим. Те саме загрожує іншим областям в яких хочуть позбавити наші підприємства правом використовувати газорозподільчі мережі.

Крім того, дії Міністерства палива та енергетики та НАК „Нафтогаз України” призведуть до звільнення всіх працівників ВАТ "Чернівцігаз" і залишать їх сім’ї без засобів до існування.

Нашому терпінню прийшов кінець. Ми більше не можемо замовчувати факт знищення української системи газопостачання і хочемо, щоб незаконні дії Мінпаливенерго щодо ВАТ „Чернівцігаз” не були застосовані і до інших газопостачальних підприємств. Оскільки в такому випадку без роботи залишаться багатотисячні колективи всіх газопостачальних підприємств.


МИ ВИМАГАЄМО ВІД МІНСТЕРСТВА ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ

Скасувати наказ Міністерства палива та енергетики №542 від 29.12.2006р. "Про передачу державного майна, яке не підлягає приватизації і використовується для забезпечення розподілу природного газу, з балансу ВАТ "Чернівцігаз" на баланс Чернівецької філії ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України", дія якого унеможливлює здійснення ВАТ "Чернівцігаз" своєї господарської діяльності і може мати наслідком звільнення трудового колективу ВАТ "Чернівцігаз", та може створити загрозу безпечному газопостачанню споживачів Чернівецької області.

Зупинити незаконне вилучення газорозподільних мереж із користування ВАТ "Чернівцігаз" та передачі їх на баланс Чернівецької філії ДК "Газ України" відповідно до вищенаведеного наказу №542 від 29.12.2006р., а також не вчиняти аналогічних дій щодо вилучення газорозподільних мереж із користування ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Волиньгаз", ВАТ "Чернігівгаз", ВАТ "Львівгаз" та ВАТ "Закарпатгаз";

Розробити нормативно-правовий акт, що визначатиме правові основи користування газорозподільними підприємствами газорозподільними мережами та усуне прогалини законодавства щодо регламентування взаємовідносин останніх із державними органами в даній сфері.

Забезпечити звернення до Національної комісії регулювання електроенергетики України щодо одержання ВАТ "Чернівцігаз" ліцензії на постачання природного газу за регульованим тарифом з метою забезпечення інтересів споживачів області та припинення незаконного здійснення даного виду господарської діяльності ЧФ ДК "Газ України".

МИ ВИМАГАЄМО ВІД НАЦІОНАЛЬНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ КОМПАНІЇ "НАФТОГАЗ УКРАЇНИ"

Відкликати лист НАК "Нафтогаз України" від 27.12.2006 року №10/6-2313-9624 та лист ДК "Газ України" від 25.12.2006р. №31/27-13617 про вилучення із користування ВАТ "Чернівцігаз" газорозподільних мереж та зупинити дії, спрямовані на їх примусове виконання, що можуть мати наслідком припинення законної господарської діяльності ВАТ "Чернівцігаз", звільнення його трудового колективу та створити загрозу безпеці газопостачання області.

Відкликати листи про припинення починаючи із 01.01.2007р. дії Договорів про користування майном, яке на підлягає приватизації, укладених ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" із ВАТ "Чернівцігаз", ВАТ "Волинь газ", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Чернігівгаз".

МИ ВИМАГАЄМО ВІД НАЦІОНАЛЬНОЇ КОМІСІЇ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ

Дотримуватися вимог чинного законодавства України при розгляді питання про надання ВАТ "Чернівцігаз" ліцензії на постачання природного газу за регульованим тарифом та не йти на поводку незаконних дій Міністерства палива та енергетики.




ТРУДОВІ КОЛЕКТИВИ

ВАТ "ЧЕРНІВЦІГАЗ"

ВАТ "ВОЛИНЬГАЗ"

ВАТ "ЗАКАРПАТГАЗ"

ВАТ "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ"

ВАТ "ЛЬВІВГАЗ"

ВАТ "ЧЕРНІГІВГАЗ"

 

16 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів