Ужгород лідирує за вартістю тепла

До переліку таких міст, де зарплати не встигають за тарифами, належать Ужгород, Кіровоград, Хмельницький, Херсон, Полтава, Луганськ, Житомир, Суми, Рівне, Тернопіль

 

За даними моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги станом на 8 лютого цього року Київ опинився, фактично, на останньому місці в Україні

Це викликано тим, що в усіх великих містах, окрім столиці, влада на корекцію тарифів не пішла. Хоча показник середньої заробітної плати там набагато відстає від київського. Примі­ром, у Чернівцях, де за холодну воду населення платить 2,43 грн. за кубометр, а гарячої води взагалі за жодну ціну не отримує, середня зарплата складає 857,42 грн. на місяць. У Києві ж холодна вода коштує 0,85 грн. за кубічний метр - при середній зарплатні 1 855,44 грн. на місяць. До речі, в Ужгороді, де практикують лише підігрів гарячої води, вартість його зашкалює ледь не до 11 грн. за кубометр. Це при середній зарплатні у 916,99 грн. А в Києві за підігрів встановлено тариф 5,90 грн. за кубометр, а за гарячу воду — 6,84.

Тарифи, які встановлено нині для киян, цілком відповідають їх платоспроможності. І треба лише поспівчувати жителям інших міст, де вміст пересічного гаманця надто мізерний, щоб люди могли сплачувати за тепло і воду в оселях. До переліку таких міст, де зарплати не встигають за тарифами, належать Ужгород, Кіровоград, Хмельницький, Херсон, Полтава, Луганськ, Житомир, Суми, Рівне, Тернопіль.

А щодо тарифів на послуги з теплопостачання, то Київ узагалі став винятком на українських теренах: ціна однієї Гігакалорії тут 130,60, у той час як в Ужгороді — 224,90, у Вінниці - 195,53, в Луганську - 190,00, Донецьку - 189,67, Харкові - 189,29... Власне, попереду киян за цим показником — вся країна, крім Сімферополя та Севастополя, де й потреби в цих Гігакалоріях значно менші.

Вечірній Київ

 

20 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів