Закарпаття – на четвертому місці у загальнодержавному рейтингу

За результатами рейтингової оцінки діяльності за січень-червень, 9 місяців та січень-грудень 2006 року визначено три групи регіонів: тобто названо лідерів, середнячків і тих, що пасуть задніх.

 

У першу групу ввійшли м. Київ (1 місце), м. Севастополь (2), Рівненська (3), Закарпатська (4) та Вінницька (5) області. За підсумками минулого року вони посідають 1-5 місця.
Наша область за підсумками минулого року по 8 обрахованих показниках зайняла з 1 по 5 місце, що й обумовило її місце в загальному рейтингу.
У краї високими темпами зростають прибутки прибуткових підприємств (за січень-листопад 2006 року по відношенню до відповідних показників 2005 року на 49,2%, по Україні – 24,0%). Область має найменший серед інших регіонів показник по питомій вазі збиткових підприємств в загальній кількості підприємств регіону (за січень-листопад 2006 року – 16.5%, по Україні – 34,2%).
За підсумками 9 місяців минулого року зростали високими темпами (відповідно на 71,5% та у 2,2 рази) обсяги інвестицій в основний капітал та обсяги інвестицій в житлове будівництво, значно випереджаючими середні загальноукраїнські показники (відповідно 16,1% та 20,8%). Високими темпами зростали обсяги введеного в експлуатацію житла. Простежується найнижчий серед регіонів рівень злочинності.
Водночас на фоні позитиву протягом звітних періодів зростали збитки збиткових підприємств, а обсяги імпорту товару майже у 1,4 рази перевищували експорт.
УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ
ТА ЗВ’ЯЗКІВ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ ОДА

 

23 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів