Україна підтримала територіальну цілісність Грузії

Міністерство закордонних справ України висловило глибоке занепокоєння небезпечною ескалацією грузино-осетинського конфлікту, «що призводить до людських жертв». Україна закликала сторони розпочати прямий політичний діалог, повідомили в прес-службі МЗС.

 

Україна визна? територіальну цілісність Грузії, поважа? її суверенітет, але намага?ться врахувати інтереси всіх конфліктуючих сторін, йдеться в заяві МЗС. ?Україна виходить з необхідності підтримки ініціатив щодо демілітаризації всі?ї території Південної Осетії, збільшення на цій території кількості спостерігачів від міжнародних організацій, у тому числі від ОБС?, а також розширення зони їх діяльності?, - зазначено у заяві.

Ми вже повідомляли, що збройні формування Грузії і Південної Осетії мають намір провести спільну операцію проти ?третіх сил?, що нагнітають обстановку в зоні конфлікту. Про це повідомив міністр оборони невизнаної республіки Південна Осетія Анатолій Баранкевич. Напередодні Баранкевич заявив, що ?група, яка атаку? грузинські позиції, не підпорядкову?ться Цхинвалі і ? якоюсь ?третьою силою?, що прагне не допустити припинення вогню між грузинами і осетинами?.

 

17 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів