Штаби двох кандидатів зібрали понад мінімум підписів

В Україні представники вже двох кандидатів на президентську посаду повідомлять, що зібрали більше, ніж потрібних 500 тисяч підписів громадян на підтримку їхніх кандидатур.

 

Штаб Віктора Ющенка оголосив про збір півтора мільйона підписів і заявив, що збір, як можливість спілкування з виборцями, триватиме і далі.

Раніше представники кандидата Віктора Януковича повідомили, що зібрали 5 мільйонів підписів виборців.

Опоненти прем'?р-міністра кажуть, що підписи на його підтримку збиралися з використанням владних інструментів.

Усі 26 кандидатів на президентську посаду мають зібрати принаймні півмільйона підписів на свою підтримку до 20 вересня. ?накше вони будуть зняті з ре?страції.

[b]Адмінресурс контрпродуктивний?[/b]

Тим часом, керівник виборчої кампанії Віктора Януковича Сергій Тігіпко ще раз наголосив, що інтересам його кандидата шкодять владоможці на місцях, які використовують свої посади на підтримку прем'?р-міністра.

Пан Тігіпко в інтерв'ю кіровоградському тижневику "Вісті+" назвав це бездумним використанням адмінресурсу, щоб продемонструвати лояльність до Віктора Януковича як прем'?р-міністра.

В інтерв'ю йде мова про примусово зібрані мітинги на підтримку провладного кандидата і збір підписів на його підтримку за наказом.

Сергій Тігіпко сказав, що на користь Віктора Янукович краще працюють його якості як обізнаного і, як там сказано, надзвичайно працездатного керівника.

[b]?нформаційна блокада Ющенка[/b]

Один з керівників виборчого штабу кандидата на президентство Віктора Ющенка сказав, що головною проблемою їхньої кампанії ?, як було сказано, інформаційна блокада.

Олександр Зінченко поскаржився в інтерв'ю інтернетному виданню "Українська правда", що виконавча гілка влади, яка підпорядкову?ться прем'?р-міністру і водночас кандидату на президентську посаду, за його словами, тисне на керівників засобів масової інформації, видавців і журналістів.

У вівторок в Україні були оприлюднені результати вивчення новинного телеефіру незалежними оглядачами, які заявили, що провідні українські телеканали, а особливо державний УТ-1, висвітлюють лише одну - офіційну - політичну точку зору і, фактично, не інформують громадськість про точку зору опозиції.

 

18 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів