У Бельгії затримано вбивцю Старовойтової?

Російські правоохоронні органи чекають позитивного рішення Бельгії про екстрадицію підозрюваного у вбивстві депутата Держдуми Галини Старовойтової Павла Стехновського. Про це повідомили сьогодні в УФСБ Санкт-Петербургу і Ленінградської області.

 

Стехновський, підозрюваний у вбивстві Старовойтової, недавно був затриманий в Бельгії. У цей час вирішу?ться питання про його екстрадиції в Росію, повідомля? ?Газета.Ru?.

На початку липня в Санкт-Петербурзі був затриманий ще один підозрюваний в підготовці вбивства Старовойтової - старший брат одного з підсудних В?ячеслав Лелявін. Йому пред?явлене обвинувачення у частині 2 статті 138 (прослуховування телефонних переговорів з використанням технічних засобів) і статті 277 (терористичний акт) КК Росії.

На лаві підсудних за обвинуваченням у вбивстві Старовойтової знаходиться Колчин на прізвиськоі ?Юра Брянський? - колишній співробітник спецпідрозділку ГРУ, що працював потім особистим шофером одного з ?авторитетів? тамбовського злочинного угрупування в Петербурзі. Також фігурантами у справі ? Олексій Воронін, Юрій ?онов, Віталій Акишин, ?. Лелявін, раніше судимий ?гор Краснов. Всі підсудні - уродженці міста Дядьково Брянської області. У листопаді 2002 року з санкції суду вони були взяті під варту. Ще четверо ймовірних злочинців оголошено в розшук.

Старовойтова була вбита в під?їзді власного будинку 20 листопада 1998 року напередодні виборів в Законодавчі збори Петербурга. Вогнепальне поранення тоді отримав і її помічник Руслан Ліньков.

 

18 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів