Країну обкрадають безпідставним відшкодуванням ПДВ

З початку року податковою міліцією Закарпаття попереджено 55 фактів необґрунтованих заяв на відшкодування сум ПДВ з бюджету на загальну суму 7, 3 млн. грн.

 

За 2 фактами порушено кримінальні справи, повідомив у четвер на прес-конференції начальник УПМ ДПА у Закарпатській області Іван Швед. Разом з митниками протягом січня—березня попереджено 2 факти псевдоекспортних операцій на суму понад 2 млн. грн. У квітні також попереджено одну псевдоекспортну операцію — вивіз 90 тонн каучуку синтетичного на суму 6 млн. грн.

Протягом 1 кварталу 2007 року у сфері зовнішньоекономічної діяльності виявлено 4 злочини, пов’язані з ухиленням від сплати податків. Загалом за цей період виявлено 45 злочинів у сфері оподаткування, за якими порушено 29 кримінальних справ.

Також протягом січня—березня припинено діяльність 26 фіктивних фірм та 1 конвертаційного центру. Стосовно посадових осіб, які шляхом використання фіктивних фірм та конвертаційних центрів ухилялися від сплати податків, порушено 7 кримінальних справ.

За цей час з незаконного обігу вилучено товарів на суму 2,3 млн. грн. у тому числі контрабандного походження на 1,2 млн. грн., із них підакцизної продукції на 227 тис. грн. (близько 10 тис. пляшок горілки, 1 тис. літрів спирту, 50 тис. пачок сигарет, 4 тонни паливно-мастильних матеріалів). Припинено діяльність 24 підпільних цехів, в т.ч. 10 з нелегального виробництва алкогольної продукції.

РІО

 

02 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів