Еко-туризм в Карпатах

Стартував проект "Еко-туризм в Карпатах: відпочинок з повагою до природи"

 

З травня ц.р. Регіональний туристично-інформаційний центр в м.Івано-Франківськ розпочав виконання проекту під назвою „Еко-туризм в Карпатах: відпочинок з повагою до природи”.

Необхідність реалізації цієї ініціативи, в першу чергу, викликана динамічним розвитком туристичної галузі на Прикарпатті і в Закарпатті. Кількість приватних пансіонатів, готелів та туристичних баз в регіоні щороку зростає. Зростає й кількість туристів в область. Людина із рюкзаком на плечах стала звичним явищем в нашому регіоні.

Ми добре усвідомлюємо, що гості приїжджають У Карпати подихати чистим повітрям, помандрувати гірськими чи лісовими стежками, помилуватися мальовничими краєвидами, які відкриваються на Карпатські хребти. Частина наших гостей відвідують музеї, цікаві історичні місця чи культурні події; інша частина – приїжджає в область виключно з діловою метою.

Проект „Еко-туризм в Карпатах: відпочинок з повагою до природи”, який отримав підтримку програми МАТРА/КНІП Посольства Королівства Нідерландів в Україні, ставить перед собою завдання в рамках двох круглих столів зініціювати обговорення питань, пов’язаних із впливом туризму на природу, необхідністю збереження та дбайливого ставлення до навколишнього середовища в Карпатах. Серед інших передбачених заходів за проектом опрацювання рекомендацій для туристів, видання та поширення правил поведінки туриста в Карпатах накладом в 15000 примірників; розміщення в РТІЦ інформаційного стенду „Еко-туризм в Карпатах”.

***

Проект впроваджується за підтримки Офісу радника з питань сільського господарства, природи та якості харчових продуктів Посольства Королівства Нідерландів в Україні www.netherlands-embassy.com.ua та організацій-засновників РТІЦ (Ради з туризму Карпатського регіону, Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини, Івано-Франківської обласної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні).

Carpathian Tourist Board

 

07 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів