У відшкодуванні ПДВ відмовлено

Мукачево. Під час проведення позапланової документальної перевірки одного з товариств з обмеженою відповідальністю, яке надає транспортно-експедиційні послуги, встановлено, що заявлена до відшкодування сума ПДВ за грудень 2006 р. 814,1 тис. гривень не відповідає дійсності.

 

Перевіркою підтверджено суму бюджетного відшкодування лише на 57,2 тис. гривень. Різниця в сумі 756,8 тис. гривень фактично не була сплачена постачальникам товарів (послуг) грошовими коштами у попередньому звітному періоді, тому не підлягає бюджетному відшкодуванню.

Ужгородський район. Товариство з обмеженою відповідальністю “Д”, що здійснює діяльність у сфері електронної промисловості і є суб’єктом спеціальної економічної зони "Закарпаття", заявило до відшкодування ПДВ за грудень 2006 року в сумі 3,5 млн. грн., за січень 2007 року в сумі 3,4 млн. грн.

Як з’ясували працівники податкової міліції, за грудень минулого року підприємство необґрунтовано збільшило бюджетне відшкодування на 255 тис. грн., а за січень поточного року на 188 тис. грн.

Таким чином, попереджені втрати Державного бюджету на суму 443 тис. грн.

м. Тячів. ТОВ "І...", яке виробляє радіатори та котли центрального опалення, заявило до відшкодування ПДВ за січень 2007 року в сумі 502,5 тис. грн., проте під час перевірки його посадові особи не змогли підтвердити фактичної сплати постачальникам товарів (послуг) податку на таку суму.

Рахівський район. За результатами позапланової документальної перевірки приватному підприємцю Василю Ш., який займається організацією відпочинку, туризмом, готельним та ресторанним бізнесом, відмовлено у відшкодуванні ПДВ за грудень 2006 року в сумі 167,4 тис. грн., оскільки заявлено цю суму безпідставно, у порушення вимог чинного законодавства.

м. Мукачево. Проведено виїзну позапланову перевірку достовірності нарахування суми бюджетного відшкодування ПДВ товариством з обмеженою відповідальністю, яке займається виробництвом засобів обчислювальної техніки та запасних частин до них, ремонтом і технічним обслуговування електронно-обчислювальної техніки. Підприємство є суб’єктом господарської діяльності спеціальної економічної зони "Закарпаття".

Перевіркою встановлено, що підприємством безпідставно віднесено до податкового кредиту суму ПДВ з імпортованих товарів, оформленого податковими векселями і фактично не сплаченого грошовими коштами у попередньому податковому періоді.

Попереджено втрати Державного бюджету на суму 385 тис. грн.

За матеріалами Управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області

 

10 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів