В Ужгороді підвищать квартплату

Проект рішення Ужгородської міської ради "Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій"

 

Проект рішення Ужгородської міської ради "Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій":

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.05 № 560 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”, керуючись ст.28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та з метою приведення розміру послуг, які надаються підприємствами житлового господарства міста, до економічно обгрунтованого рівня витрат на їх обслуговування, виконком міської ради ВИРІШИВ:
1.Встановити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надаються підприємствами житлового господарства для мешканців будинків, що обладнані ліфтами, в розмірі
0,66 грн. за 1 кв.м загальної площі; інших упорядкованих будинків –0,62 грн. за 1 кв.м загальної площі, неупорядкованих будинків –0,25 грн. за 1 кв.м загальної площі. Перелік та вартість послуг додаються.
2.Визнати таким, що втратив чинність п.6 рішення виконкому міської ради від 26.07.06 № 174 “Про норми утворення твердих побутових відходів та тарифи на послуги з їх вивезення та знешкодження.”
3.Рішення підлягає опублікуванню в пресі.
4.Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Бобкова В.О.


Міський голова С.М.Ратушняк

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту рішення виконкому Ужгородської міської ради “Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій” і аналізу регуляторного впливу проекта рішення на результати господарської діяльності підприємств житлового господарства міста
Додано 07.05.2007

Обгрунтування необхідності прийняття регуляторного акта.
Тарифи на послуги, що надаються підприємствами житлового господарства і оплачуються мешканцями в складі квартирної плати були встановлені рішенням виконкому міської ради від 18.05.05 № 145 “Про проведення перерахунків квартирної плати”.
За період дії тарифів, з травня 2005 року, згідно загальнодержавним рішенням відбулося подальше підвищення рівня мінімальної заробітної плати (з 262 грн. до 420 грн., або у 1,6 рази), збільшення вартості будівельних та інших матеріалів, що вплинуло на зростання фактичної собівартості послуг на 27 % у 1 карталі 2007 року у порівнянні з 2006 роком. Також, з початку 2007 року, змінено умови оподаткування, перехід підприємств із спрощеної на загальну систему оподаткування, сплату ПДВ.
За цих умов, міською міжвідомчою комісією з цінових питань погоджено проект рішення виконкому міської ради, яким передбачається збільшення вартості зазначених послуг з метою приведення у відповідність економічно- об’єктивних показників доходів підприємств із витратами, що дозволить створити передумови для їх беззбиткової діяльності та збільшення кількості послуг, порівняльні дані додаються.
Нормативно-правова база у даній сфері державного регулювання.
Повноваження виконавчих органів міських рад щодо регулювання тарифів на зазначені послуги встановлені відповідними законами України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про житлово-комунальні послуги”.
Метою проекту рішення виконкому міської ради є приведення у відповідність економічно-об’єктивних показників доходів підприємств із витратами, збільшення вартості послуг за умови встановлення відповідного прогнозованого рівня рентабельності 8,0 %.
Заходи, які забезпечать розв’язання проблеми шляхом запропонованого регуляторного акта.
Проектом рішення виконкому міської ради передбачається збільшення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для мешканців будинків з розрахунку оплати за 1 кв.м загальної площі в таких розмірах:
-будинки обладнані ліфтами з 35,0 коп./кв.м до 66 ,0 коп./кв.м,
або 1,9 разів ;
-інші упорядковані будинки з 32,0 коп./кв.м до 62,0 коп./кв.м, або 1,9 разів;
-неупорядковані будинки з 20,0 коп./кв.м до 25,0 коп./кв.м, або на 25 %.
Зазначені тарифи враховують податок на додану вартість та мають забезпечити беззбиткові результати роботи підприємств.
Обгрунтування можливості досягнення визначених цілей в разі прийняття регуляторного акту.
Збільшення вартості зазначених послуг передбачає формування тарифів на принципах економічно-обгрунтованих розрахунків витрат відповідно до Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 12.07.05 № 560, та встановлення відповідного рівня рентабельності і нарахування ПДВ.
За умови забезпечення повної проплати послуг споживачами, збільшення тарифів позитивно вплине на фінансові результати роботи підприємств.
Визначення показників та відстеження результативності регуляторного акта в разі його прийняття.
Показниками, які характеризують наслідки дії регуляторного акту визначено: собівартість послуг, прибутковість підприємств у грошовій формі та рівень середньорічної рентабельності у відсотках.
Відстеження результативності регуляторного акту (повторне значення показників) буде проведено на підставі аналізу статистичної інформації про результати фінансово-господарської діяльності підприємств за 2 півріччя 2007 року та 1 півріччя 2008 року, і в подальшому щоквартально та за підсумками роботи за звітний рік.
Обгрунтування строку дії регуляторного акта.
В терміні дії рішення виконкому міської ради не обмежено і чинне до його відміни та в разі необхідності внесення змін до діючих тарифів на зазначені послуги, що надаються підприємствами житлового господарства міста і оплачуються мешканцями в складі квартирної плати.



Начальник управління міського
господарства І.В.Крайниківський



ДО ВІДОМА УЖГОРОДЦІВ !

Проект даного рішення опубліковано для збору пропозицій та зауважень.
Пропозиції просимо надавати в письмовій формі на адресу управління міського господарства Ужгородської міської ради (м.Ужгород, вул.Уральська,4, 88000), або за тел.3-34-63, 61-33-26 до економічного відділу управління протягом одного місяця з дня оприлюднення проекта рішення.
Проект рішення та аналіз регуляторного впливу розміщено на сайті міської ради в мережі інтерент за адресою: www.uzhorod.ua.
Управління міського господарства
міської ради

 

10 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів