Презентовано монети з зображенням Януковича

Громадська Рада України та Патріотична партія презентували сувенірну монету "Віктор Янукович" , якою розпочато серію монет на честь прем'єр-міністрів України. Раніше Громадська Рада та Патріотична партія представляли "співучу" монету i монети, присвячені українським президентам.

 

Проте тоді відлік починався від першого президента, а зараз - з останнього прем'?ра.

?ніціатори випуску сувенірних монет кажуть, що ними керу? виключно бажання популяризувати Украну та її валюту, гривню, у світі. Жодного політичного підтексту у випуску монети із обличчям одного з кандидатів у президенти, який зараз обійма? посаду прем'?ра, нема? - каже Микола Габер, лідер Патріотичної партії і конкурент Віктора Януковича на виборах.

Доказом цього стане подальший випуск монет із зображеннями інших українських прем'?рів - Анатолія Кінаха, Віктора Ющенка - теж, до речі, учасників цьогорічних президентських перегонів, і навіть екс-прем'?ра Павла Лазаренка, засудженого у США за відмивання грошей.

На думку ініціаторів карбування обличчів на монетах, це ма? виховувати в українців повагу до влади, яку вони обирають, незалежно від тимчасової кон'юнктури. Микола Габер сказав: "Я, як голова партії, не підтримую жодного з кандидатів. Але якщо ми говоримо про формування позитивного іміджу України, ми говоримо про те, що кожна людина, яку обрали люди, незалежно від того, чи було це помилкою, заслуговують на історію і на повагу. Поважаючи політиків, яких ви обрали, ви поважа?те і себе."

Автором монети з портретом Віктора Януковича ? художниця Лариса Корень, яка вже здійснювала кілька проектів для Національного банку. Вона каже, що в обличчі нинішнього прем'?ра її особливо вража? воля і "державність":"В ньому ? і стримана сила, і житт?любство, і видно, що людина ? майже державний діяч."

Утім, у проекту можуть виникнути і складнощі із наступним карбуванням образів українських політиків на монетах. Микола Габер каже, що очіку? особливих проблем у випадку із Леонідом Кучмою, адже його вже зображено на монеті із серії "Президенти України", він також ма? з'явитися в серії "Прем'?р-міністри", а крім того, плану?ться і випуск монет із зображенням народних депутатів України.

 

20 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів