Масиви Києва можуть залишитися без гарячої води

Половина потужностей АК «Київенерго» - в цілому майже 350 МВт - зупинена через скорочення поставок газу ДК «Київтрансгаз «Нафтогаз» України». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник генерального директора «Київенерго» Борис Ященко.

 

За його словами, з 19 серпня і на даний момент керівництвом ?Київтрансгазу? застосовуються жорсткі санкції щодо обмеження поставок газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, причому, дії настільки жорсткі і стрімкі за часом, відзначив він, що виникла ситуація, неприпустима при експлуатації ТЕЦ. За даними Ященка, тиск газу на ТЕЦ-5 понижений на 30%, на ТЕЦ-6 - на 50%, повідомля? ?УН?АН?.

Як повідомляв раніше ForUm, сьогодні третій блок ТЕЦ-5 аварійно відключений, причому з пошкодженням устаткування. За оцінками ?Київенерго?, ремонт устаткування триватиме близько трьох діб.

Ященко також відзначив, що такі дії ?Киевтрансгаза? можуть ускладнити роботу теплових сітей столиці. Зокрема, якщо тиск газу буде і надалі знижуватися, то на деяких масивах може бути припинено гаряче водопостачання. При цьому він відзначив, що проблем з електропостачанням не повинне бути, оскільки компанія початку закупляти електроенергію на оптовому ринку електроенергії. За даними Ященко, це в 2-2,5 рази дорожче, економічно невигідно для компанії, і якщо ситуація продовжиться до 30 серпня, компанія вийде на збитки до 10 млн. грн.

Ященко повідомив, що ?Київтрансгаз? обмежив поставки газу через заборгованість ?Київенерго?. За його словами, на сьогоднішній день розрахунки компанії з транспортувальниками газу знаходяться на рівні 82%. Загальна заборгованість компанії перед ?Трансгазом? - 14 млн. грн. Сьогодні ?Трансгаз? вимага? сплатити негайно 4 млн. грн. для виплати заробітної платні своїм працівниками. За словами Ященка, до 1 вересня ?Київенерго? не в змозі знайти такі кошти в сво?му бюджеті, оскільки направля? кошти на виплату податків і виплату заборгованості по зарплаті. Крім того, коштів не вистача? через заборгованість споживачів за спожиту теплову і електроенергію, яка сьогодні перевищу? 600 млн. грн. Поточна заборгованість, яка склалася з 1 січня цього року, - більше 100 млн. грн.

Ященко звернувся до споживачів з проханням сво?часно розраховуватися з тим, щоб компанія забезпечувала стабільне енергопостачання.

 

20 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів