Міський бюджет у І півріччі перевиконали, тому депутати розподіляли додаткові гроші

Чергове пленарне засідання IV сесії Ужгородської міської ради V скликання розпочалося з ушанування команди наших юних олімпійців, котрі повернулися з Рейк’явіка із золотою, срібною та двома бронзовими медалями

 

Чергове пленарне засідання IV сесії Ужгородської міської ради V скликання розпочалося з ушанування команди наших юних олімпійців, котрі повернулися з Рейк’явіка із золотою, срібною та двома бронзовими медалями (матеріал про це читайте на стор. 1). У сесійній залі спортсмени та їхні тренери отримали подарунки від фракції “Народної” і, в свою чергу, презентували міському голові щит, на якому мовою вікінгів була написана назва нашого міста. Як і годиться, всі присутні стоячи прослухали гімн України, після чого робота перейшла у звичайне русло.Перш за все 33-ма голосами “за” було взято до уваги запит депутата А.Риби, котрий вважає такими, що не відповідають чинному законодавству, ряд моментів у нещодавно прийнятому рішенні про нові тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій і пропонує ще до кінця 2007 року провести розрахунки по кожному будинку окремо. Головою депутатської комісії, яка займеться цим питанням, затверджено ініціатора ідеї Андрія Рибу.

Далі депутати переважно вносили зміни до рішень попередників та своїх власних. Зокрема було доповнено діючі та розроблено додаткові заходи з посилення допомоги сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, і, відповідно, внесено зміни до Положення про Ужгородський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Однак основне – у зв’язку з перевиконанням доходів по загальному фонду міського бюджету за перше півріччя 2007 р. його збільшено на 10 181 528 грн.; 4 млн. 429,7 тис.грн. з цих грошей спрямовано на захищені статті, у т.ч. близько 4 млн. на оплату праці (підвищення розмірів мінімальної заробітної плати столичні керманичі вирішили здійснити за рахунок місцевих бюджетів), оплату енергоносіїв бюджетних установ міста (258500 грн.), на медикаменти (121200 грн.) та харчування (92 тис.грн.). За рекомендацією бюджетної комісії збільшено призначення управлінню міського господарства на понад 3 млн. грн., управлінню освіти – на 2 790 790 грн., відділу охорони здоров’я – на понад 2 млн. грн., управлінню у справах культури, спорту, сім’ї та молоді – на 503 607 грн., управлінню праці та соціального захисту населення – на 304169 грн. тощо.

Також депутати внесли зміни до Положення про надходження плати за тимчасове користування місцями комунальної власності для розташування рекламних засобів (20% – до цільового фонду соціально-економічного розвитку Ужгорода, 80% – до спеціально уповноваженого органу, яким є муніципальна поліція), ліквідували без правонаступництва НВК “Гранд” (рішення № 393 від 5 липня; в місячний термін всі претензії можна подати до управління освіти Ужгородської міськради на вул.Фединця, 9), створивши натомість НВК “Веселка” та школу І—ІІІ ступенів “Ерудит” і підтримали звернення Тернопільської міської ради з приводу понівечення пам’ятника героям Крут, спрямоване на засудження вандалізму.

Офіційний сайт м. Ужгорода

 

11 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів