Україна – Швеція: обмін досвідом

Днями в Ужгороді проходив міжнародний семінар ЮНЕП – АПЕЛЛ. У ньому взяли участь глави делегацій України, Швеції, Румунії та Угорщини.

 

Від України учасниками семінару стали представники Мінприроди, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міноборони, Міністерства палива та енергетики, МНС, Державної прикордонної служби, ВАТ "Укртелеком" та Закарпатського обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству.

Програма АПЕЛЛ передбачає розуміння та готовність до надзвичайних ситуацій на місцевому рівні. Цілями її є попередження людських жертв, шкідливих впливів на здоров’я і соціальне благополуччя, попередження руйнування майна, забезпечення безпеки навколишнього середовища у даній місцевості. Заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Михайло Гайдур повідомив, що українська сторона представила систему Тасіс, за допомогою якої можна зробити контроль якості та температури води. Гості також ознайомилися із роботою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи для прогнозування паводків та управління водними ресурсами у басейні р. Тиса. Окрім теоретичних занять, на семінарі проводилися і рольові ігри. Наразі учасники заходу обмінялись досвідом реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з паводками та ліквідацією їх наслідків. Заплановано продовжити практику проведення подібних зустрічей за участю спеціалістів України та інших країн.

прес-служба Державного управління

охорони навколишнього природного

середовища в Закарпатській області

 

14 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів