РАЗОМ - ПРОТИ ВІРУСНОГО ГЕПАТИТУ

Протягом двох днів (17-18 вересня) в Ужгороді проходила міжнародна науково-практична конференція присвячена проблемам захворювання печінки

 

Протягом двох днів (17-18 вересня) в Ужгороді проходила міжнародна науково-практична конференція присвячена проблемам захворювання печінки. Тема медичного зібрання, яке проходило під егідою Міністерства освіти та науки України, Ужгородського національного університету та управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА - „Гепатоспленомегалія як синдром: механізми розвитку, клінічні прояви, шляхи корекції”. Чи не вперше в Україні хірурги, анастезіологи, реаніматологи, терапевти, інфекціоністи, гастроентерологи та педіатри спільно обговорювали методики діагностувань та лікувань захворювань печінки та селезінки. Вищезгаданий синдром об’єднує різні спеціальності і дисципліни, ускладнюючи як кардіологічну, так гематологічну, онкологічну та гастроентерологічну патології.

Організаторами та натхненниками проведення конференції виступили Василь Русин – д.м.н., професор, завідувач кафедри госпітальної хірургії, Емілія Архій – д.м.н. , доцент кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб та Олеся Горленко – д.м.н. доцент кафедри дитячих хвороб з дитячими інфекціями.

„Ми зібрались тому, що ця хвороба вражає з однаковою частотою і дітей і дорослих. Кожен з нас має 100 відсоткові шанси захворіти. – зазначив професор Русин. - Ми і наші колеги зі Словаччини, Угорщини, Росії будемо спільно виробляти єдиний концептуальний підхід розуміння патогенезу виникнення механізму захворювання, методів діагностики і методів лікування цієї небезпечної хвороби. У світі нараховується близько 800 млн чоловік - носіїв вірусного гепатиту С, а вірусного гепатиту В – 500 млн. Фактично майже кожна третя людина у світі є носієм збудників вірусних гепатитів. Тому і актуальність проблеми, що обговорювалась на даному науково-лікарському зібранні, є надзвичайною”.

 

17 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів